Podiatria

Ce este îngrijirea piciorului?

Îngrijirea piciorului constă în diagnosticarea şi tratamentul de către specialiştii în domeniul afecțiunilor variate ale piciorului. Specialiştii în îngrijirea piciorului sunt profesionişti calificaţi, care au beneficiat de instruire în prevenirea, diagnosticarea, tratarea şi reabilitarea anomaliilor asociate piciorului şi, în general, al membrelor inferioare. Aceştia previn şi corectează anomaliile, ajută pacienţii să-şi păstreze mobilitatea, contribuie la atenuarea durerii şi tratează infecţiile.

citește mai multe…

Ce știți despre diabet?

Diabetul afectează viața a aproape 2 milioane de persoane in Romania, iar aproape 500.000 nu știu că suferă de această boală. Diabetul reprezintă incapacitatea organismului de a produce sau de a utiliza corect insulina, afectând capacitatea organismului de a metaboliza zaharurile, amidonul și alte alimente în energie. Efectele pe termen lung ale unor valori crescute ale concentrației de glucoză în sânge (hiperglicemie) includ afectarea gravă a ochilor, a inimii, a rinichilor, a nervilor și a picioarelor.

citește mai multe…

Patologie: Ascultați-vă Picioarele

O cauză frecventă a durerii de călcâi este inflamația bandei fibroase (fasciei) alcătuită din țesut conjunctiv cu originea la nivelul suprafeței plantare a calcaneului și care se extinde către oasele metacarpiene. Inflamația este numită fasceită plantară. Este des întâlnită în rândul atleților care aleargă sau efectuează multe sărituri și de asemenea printre persoanele care stau în picioare un timp îndelungat. De exemplu, profesorii sau lucrătorii din fabrici sunt predispuși acestui tip de accidentări.

citește mai multe…

Sănătatea Piciorului

Piciorul uman este o capodoperă biologică. Construcția puternică, flexibilă și în același timp funcțională, îi permite să își îndeplinească rolul bine și fără probleme – desigur, dacă aveți grijă de el și nu îl considerați infailibil.

citește mai multe…