Diabet Zaharat

service_diabet_01

Diabet Zaharat

Înapoi

Definită ca o boală sistemică, diabetul zaharat nu se limitează doar la disfuncția pancreatică, ci și la perturbări endocrine, vasculare și neurologice complexe, cu un impact atât individual cât și social.

Specialitatea Diabet, Nutriție și Boli Metabolice implică screeningul, diagnosticul, managementul și prevenția diabetului, precum și ale altor boli metabolice. De asemenea, se referă la evaluarea stării de nutriție a indivizilor sănătoși și la stabilirea rolului dietei în patologia clinică.

Centrul medical Podiatrie furnizează servicii rapide și de înaltă calitate: urmărirea profilului glicemic, dozarea hemoglobinei glicate (HbA1c), realizarea bilanțului nutrițional și determinarea compoziției corporale cu analizorul InBody.

Abordarea din perspectiva neurologică a persoanelor cu diabet are ca principal scop screeningul, evaluarea și tratarea neuropatiei diabetice, care constă în afectarea nervilor periferici și autonomi prin tulburări metabolice specifice. Practic, toate persoanele diagnosticate cu diabet zaharat prezintă o formă de neuropatie diabetică, a cărei gravitate se corelează cu vechimea bolii, cu vârsta și gradul de control al glicemiei.

Printr-o ingrijire personalizată, realizată de medici cu experiență, pacienții beneficiază de un control strict al glicemiei și, implicit, de o reală îmbunătățire a calității vieții. Toate acestea au ca scop intârzierea complicațiilor neurologice datorate diabetului, precum și prevenirea piciorului diabetic.


Vezi tarife     Programează-te