Sudoscan

service_sudoscan_01

Sudoscan

Înapoi

SUDOSCAN – DIAGNOSTICUL PRECOCE SI URMARIREA EVOLUTIEI NEUROPATIEI AUTONOME – în premieră în România

Conform Asociației Americane de Diabet (ADA), diabetul zaharat este cea mai frecventă cauză identificabilă a Neuropatiei Autonome. Identificarea precoce a acestor complicații, care pot fi asimptomatice pentru până la 50% din cazuri, are potențialul de a reduce sau întârzia complicațiile cu un tratament preventiv în timp util.
Disfuncția sudomotorie reprezintă una dintre manifestările clinice majore de neuropatie autonomă la persoanele cu diabet zaharat. în plus, evaluarea disfuncției autonome poate identifica pacienții cu risc crescut de neuropatie autonomă cardiacă, cu o rată foarte mare de morbiditate si mortalitate.

De ce testăm funcția glandelor sudoripare?

Glandele sudoripare sunt inervate de fibrele mici simpatice de tip C. Disfuncția sudomotorie poate fi una dintre cele mai timpurii anomalii neurofiziologice detectabile în neuropatiile distale de fibre mici. Evaluarea cantitativă a răspunsului galvanic a fost propusă ca un index al severității funcției vegetative precum și un indicator timpuriu pentru regenerarea fibrelor mici.

Principiul de funcționare SUDOSCAN:

Un curent de joasă tensiune(<4V) este aplicat prin electrozii de oțel inoxidabil, atrăgând ionii de Clor din glandele sudoripare, bogat reprezentate la nivelul palmelor și al tălpilor.Curentul slab extrage ionii de clor care trec numai prin intermediul canalelor glandelor sudoripare. La o tensiune scăzută, stratul cornos acționează ca un condensator și canalele glandelor sudoripare permit transmiterea ionilor prin piele. Acest lucru asigură ca măsurătorile efectuate să se refere numai la funcția glandelor sudoripare. Reacția electrochimică este între ionii clor și electrozi. Aparatul înregistrează reactia electrochimica a pielii (ESC), de la nivelul palmelor și al tălpilor, generată de un curent electric foarte slab.Diminuarea numărului glandelor sudoripare sau scăderea inervației acestora duce la scăderea răspunsului galvanic al pielii.

SUDOSCAN, primul dispozitiv din România pentru cuantificarea Neuropatiei Periferice Autonome

Valori reale ale răspunsului galvanic al pielii la nivelul palmelor si al tălpilor indică severitatea neuropatiei. Această determinare poate fi comparată cu rezultatele testelor ulterioare pentru a evalua răspunsul pacientului la tratament sau alte intervenții prescrise.
Disfuncția sudomotorie este o modificare detectabilă și în alte neuropatii autonome periferice.SUDOSCAN a fost testat cu succes și în Boala Parkinson, Neuropatia PostChimioterapie, Boala Fabry, Polineuropatia Amyloida familială.

Rezultat rapid: în mai puțin de 3 minute.
SUDOSCAN a dovedit sensibilitate 78% și specificitate de 92% în detecția neuropatiei autoimune cu afectarea de fibre subțiri.
Eventualele asimetrii între partea dreaptă si stângă ajută la identificarea tipului de neuropatie periferică.
Sudoscan permite evaluarea riscului Neuropatiei Cardiace.


Vezi tarife     Programează-te