Fizioterapeuta Iulia Drăgoi, cu specializare în evaluarea biomecanică clinică a piciorului, analiza mersului și metode de ortezare funcțională a piciorului, va oferi consultații specializate pentru identificarea unor probleme de sănătate a piciorului, în 27 și 28 februarie, la Clinica de Podiatrie din Cluj-Napoca. Specialista folosește placa de presiune și un software special pentru a observa repartiția presiunilor la nivelul piciorului.

Consultația cu placa de presiune vizează toate patologiile de natură biomecanică ale copilului și adultului. Dintre acestea, mai frecvente sunt: deformațiile primare sau secundare ale piciorului precum picior plat flexibil, funcțional, rigid sau secundar; sindromul de stres tibial anterior sau posterior; tendinite; metatarsalgii; sindrom de stres de cuboid sau navicular; fracturi de stres metatarsiene; monturi, calusuri, bătături; deformații ale degetelor; fasciită plantară etc. Acest tip de consultație poate ajuta și în cazul piciorului diabetic.

Consultațiile, cu 30% reducere față de prețul de listă, se adresează în special persoanelor vârstnice și copiilor, dar și tuturor celor cu probleme de picior. Programările se pot face telefonic, la 0742.222.353 sau 0364.805.701.

Iulia Drăgoi a absolvit Facultatea de Fiziokinetoterapie  din cadrul UMF Timișoara în 2006 și are specializări în: diagnostic și tratament disfuncții musculoscheletale (Universitatea de Medicină Genova), implanturi, proteze și evaluare biomecanică (Politehnica Timișoara), certificat în recuperarea musculoscheletală în sportul de elită  și certificat în terapie manuală spinală (Universitatea Curtin,  Perth, Australia).

Centrul Medical de Podiatrie din Cluj, deschis în premieră în România, vă pune la dispoziție o echipă multidisciplinară de diabetologi, neurologi, chirurgi și specialiști dedicați îngrijirii piciorului diabetic și tuturor problemelor de sănătate a piciorului.