Anunț

Pentru a proteja pacientii si  personalul medical, Clinica de Podiatrie a luat urmatoarele masuri  de organizare:

Afla mai multe detalii!

PICIORUL DE ATLET

 

“Piciorul de atlet” este o boală cutanată, care începe să se manifeste mai întâi între degetele picioarelor sau pe partea inferioară a piciorului și care se poate extinde și către alte părți ale corpului. 

Simptomele piciorului de atlet sunt pielea uscată, descuamată, senzație de mâncărime și apariția veziculelor.

Această afecțiune este provocată de ciuperci microscopice care atacă de obicei piciorul, din cauza favorizării dezvoltării fungilor, de purtarea pantofilor și a șosetelor. Ele pot fi transmise cu ușurință de la o persoană la altă în locuri publice, cum ar fi sălile de sport, dușuri, piscine sau orice alt mediu umed sau cald.

 

Tratament

Specialistul podiatru trebuie să evalueze mai întâi problema pentru a pune diagnosticul de certitudine de “picior de atlet” sau să facă diferențierea de o altă afecțiune dermatologică cum ar fi psoriasis sau eczema.

Tratamentul piciorului de atlet constă în aplicarea locală a unui medicament antifungic prescris de către medicul specialist. Tratamentul trebuie combinat cu o igienă corespunzătoare a piciorului, păstrând piciorul uscat și curat, asigurând o piele uscată între degete după baie. De asemenea șosetele sau ciorapii vor fi schimbați în mod regulat pentru a evita umezeala. De asemenea, se vor fierbe sau calca.


×