Anunț

Pentru a proteja pacientii si  personalul medical, Clinica de Podiatrie a luat urmatoarele masuri  de organizare:

Afla mai multe detalii!

UNGHIA ÎNCARNATĂ

 

Unghia încarnată este o afecțiune frecventă care constă în penetrarea unui colț ascuțit al unghiei în piele. Durerea și inflamația de la fața locului se accentuează pe măsură ce unghia crește. Mai târziu, în zona inflamată poate să crească țesut suplimentar (piele) sau să se scurgă un lichid gălbui.

Pacientul prezintă discomfort și durere. Această leziune este un punct de plecare pentru infecția unghiei și a țesuturilor înconjurătoare.

Unghia încarnată este frecvent cauzată de tăierea incorectă a unghiilor, dar și de presiunea exercitată de pantofi, de leziuni, micoze ale piciorului, ereditate sau de o structură slabă a piciorului.

Indiferent de cauză, specialistul podiatru poate pune diagnosticul adecvat.

Tratament

Tratamentul unghiei încarnate depinde de diagnosticul pus de specialistul podiatru. Câteodată, tratamentul constă în îndepărtarea porțiunii încarnate a unghiei și prescrierea unui antibiotic local. În unele cazuri poate fi necesară o mică intervenție chirurgicală, folosind un anestezic local pentru îndepărtarea unei părți a patului unghial sau a unghiei în totalitate.

Pentru a preveni încarnarea unghiilor, este important să tăiați unghiile drept cu ajutorul cleștelui de unghii, lăsând o lungime care să depășească ușor vârful degetului. De asemenea, este important să păstrați o bună igienă a piciorului si să evitați să purtați pantofi prea strâmți.


×