Anunț

Având în vedere situația pandemică actuală și deciziile autorităților române, Clinica de Podiatrie București anunță că toate programările pentru boli cronice sunt anulate începând cu data de 24 martie 2020. Specialiștii clinicii vor asigura urgențele chirurgicale. Pentru mai multe informații, vă rugăm sunați la numerele de telefon 0770337793 și 0770338551.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim multă sănătate!

Echipa medicală a Clinicii de Podiatrie București

ORTEZELE PENTRU PICIOR

orteze talonete

Orteza plantară (cunoscută la noi în special sub denumirea de susținător plantar / talonetă), este un dispozitiv medical eficient pentru rezolvarea multor probleme ale picioarelor. Prin definiție, o orteză este utilizată pentru a ajuta la o mai bună funcționare a membrelor inferioare.

Ortezele sunt dispozitive medicale introduse în interiorul pantofului pentru a ameliora afecțiunile determinate de diverse patologii, mersul pe jos sau de activitatile sportive.

În urma consultării și recomandării specialistului nostru dr. ing Daniel Petcu noi vă punem la dispoziție două tipuri de orteze de picior: orteze prefabricate și orteze fabricate la comandă.

Conform ACFAOM (The American College of Foot and Ankle Orthopedics & Medicine), ortezele de picior sunt indicate în scop terapeutic, în situații precum:

Evaluarea biomecanică

Ca orice medicație, orteza plantara este un tratament care trebuie calculat, dozat și personalizat pentru fiecare pacient.

Evaluarea biomecanică se face atât în statică cât și și dinamică, prin evaluarea structurii piciorului și analiza mersului, în urma unei analize profesioniste, folosind dispozitivul numit “Placa de presiune” și un software special.


×